briobill program facturare online

Clujana, brand romanesc de peste 100 de ani

Clujana - pantofi fabricati in Romania

Ghete-Clujana1

Iti amintesti de ghetele galbene tip insuleta? Erau un vis pentru unii copii şi motiv de mandrie pentru angajatii de la Clujana…

 

    Clujana este o fabrica de incaltaminte din judetul Cluj infiintata in anul 1911 avand prima denumire de Fabrica de Piele “Fratii Renner & Co” iar in prezent are denumirea de S.C “CLUJANA” S.A si avea, in perioada comunista, cel mai mare numar de angajati, peste 11.000 de oameni si producea incaltaminte pentru piata interna si pentru export. Era un adevarat combinat, nu doar o simpla fabrica, unde se faceau pantofi de la A la Z, cu sectii de tabacarie, unde se tabaceau pieile aduse, sectii de cauciuc, unde se faceau talpile si cu ateliere de mase plastice, unde se faceau tocuri si calapoade.

Activitatea Clujana s-a redus treptat dupa 1990, cand au scazut comenzile si s-a ajuns la disponibilizari colective – intai in 1998, urmate de un al doilea val, un an mai tarziu. Declinul a culminat cu inchiderea operationala a fabricii, in anul 1999, iar dupa o pauza de 5 ani, in decembrie 2003 fabrica Clujana a reinceput activitatea de productie incercand sa se adapteze cererii noi iar dupa mai bine de un secol s-au scos pe piata si modele elegante de incaltaminte. Pantofi si sandale stiletto, dar si seria de ghete cu talpa flexibila, unisex, produsa in culori vii si branduita cu sigla tricolora. Noile modele ce se vand, deja, in cele 11 magazine ale Clujana din intreaga tara

Livia Oniga este cea care a creat, pentru Clujana, primul model de pantof stiletto. Il tine in mana cu admiratie, este din piele de cal, cu model animal-print. Femeia este trecuta de prima tinerete, marturiseste ca nu mai poarta incaltaminte cu toc, dar cu toate acestea este mandra de creatia sa. Livia Oniga este si cea care conduce Departamentul de Creatie de la fabrica Clujana. Nu este noua in fabrica, a lucrat aici un sfert de secol, din ’70 pana in ’96, prima data in Productie, iar in ultimii sase ani, la Creatie. Primul model stiletto realizat este din piele de cal iar pretul nu este unul scump, aproximativ 140-190 lei in magazinele din Romania.

Pantofii cu talpa flexibila sunt o alta noutate, introdusa din acest an de Clujana. Modelele au un aspect tineresc, in culori vii, iar marimile pornesc de la 32 si ajung pana la numele mari, pentru barbati. Ultima noutate a Sectiei de creatie este varianta stiletto pentru cizme, care va intra in productie in perioada imediat urmatoare.

Clujana produce, deocamdata, putin pentru piata interna, intre 5-10%. Mare parte din productie se face, insa pentru clienti din Europa. Din cele cinci linii de cusut, doar una lucreaza pentru piata romaneasca. Cu toate acestea, in ultimii doi ani, papucii Clujana au fost din ce in ce mai cautati. Pe rand, s-au deschis magazine in mai multe orase: Cluj-Napoca, Bucuresti, Zalau, Bistrita, Satu Mare. “In aceasta toamna am planificat 16.000 de perechi de incaltaminte pentru magazinele din Romania”, spune Livia Oniga., cam cat producea Clujana intr-o zi, in vremurile de glorie ale fabricii.

Intra aici pentru a gasi perechea de pantofi sau ghete potrivita pentru tine. Se poate comanda de pe site-ul companiei si livrare la tine acasa!

Nu fi indiferent, alege brandurile create si fabricate in Romania!

Cred in subiectul pe care îl scriu şi fac asta pentru a trimite un mesaj corect care să te inspire şi pe tine, cel care citeşte acest articol. Sper ca tu la randul tău să trimiţi mesajul meu mai departe.
Nu exista comentarii

    Lasa un comentariu

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

    Google+