fbpx

Covrigul de Buzau de la Boromir

Covrigul de Buzau fabricat în România

Nelipsiti de pe mesele institutiilor sau la sedinte, si apreciati  de persoanele cu rang inalt care au trecut prin judet, covrigii de Buzau se numara printre cele 13 produse romanesti pentru care reprezentantii Oficiului National de Produse Traditionale si Ecologice  au obtinut aprobare de la  Uniunea Europeană.

Covrigul boromir-covrigi-de-buzau-cu-sarew940de Buzau a fost aprobat de Uniunea Europeana si a  devenit marca inregistrata in anul 2007, covrigii fiind prima data copti de negustorii greci in anul 1800. Pentru nimeni insa nu este foarte clar care este reteta originala si in mainile cui se afla. Pentru Romania, Buzaul detine un record absolut: are 40 de covrigarii inregistrate si fiecare covrigar spune ca el si numai el detine reteta originala.

 

Boromir Prod SA Buzau, companie cunoscuta si sub numele de “Spicul”, are ca obi­ect de activitate fabricarea painii, prajiturilor si a produ­selor proaspete de patiserie. Societatea ofera spre comercializare atat produse tra­di­tionale, cat si produse noi. Bo­romir SA a avut o dezvol­tare rapida, ajungand sa de­tina aproximativ 10 la suta din activitatea de morarit din toata tara, prin achizitionarea a trei mori, aflate în Sibiu, Buzau si Deva, beneficiind în acelasi timp si de noi piete de desfacere. În urma participarii la concursul „Produsul Anului Romania 2009”, Cozonacul Boromir cu crema de nuci a fost desemnat castigator de catre consumatorii romani la categoria „Produse de Pati­serie”.

Covrigeii de Boromir respectă tradiția străveche a covrigilor de Buzău și rețeta nu se schimbă pentru a menține calitatea și gustul.

Video covrigi de Buzau de la Boromir:

[wpsm_video]https://www.youtube.com/watch?v=-k4LEG9ktsk[/wpsm_video]

Lista produselor de la Boromir o puteti gasi aici.

Produsele Boromir sunt create si fabricate in Romania.

Prin crearea unui cont sunteti de acord cu Termenii & Conditiile.