fbpx

NU legumelor românești!

Fabricat în RO susține economia românească prin promovarea firmelor românești, a produselor promovate de țara noastră. Printre aceste produse românești pe care noi ar trebui să le consumăm, se află și legumele de la Matca, județul Galați.

Pentru România, Matca este unul dintre cele mai mari bazine legumicole, este o sursă foarte importantă care distribuie cantități semnificative de legume în întreaga țară. Deși se știe cât de importantă este această zonă pentru economia României, aflăm în acest an, că de Paști nu vom mai consuma legume românești.

Legumicultorii gălățeni se plâng că nu mai pot comercializa legumele deja plantate pentru că un act normativ de anul trecut îi pune în imposibilitatea de a-și vinde marfa iar această lege le impune legumicultorilor să aibă atestate de producător și carnete de comercializare. Până aici nu ar fi nicio problemă, producătorii putând să meargă să facă rost de astfel de documente de la instituțiile specializate dar problema este că documentele acestea două nici măcar nu au fost printate la Imprimeria Națională.

Așa cum suntem obișnuiți, în România toate procesele de acest gen sunt îngreunate de birocrație, de maculatură, dar de fapt Consiliul Județean spune că primăria are datorii mari. Iar dacă sunt datorii, nu se poate face comanda la imprimerie si riscăm să nu consumăm legume românești cel puțin de sărbătorile pascale.

După cum vedem, nu este de ajuns să susținem prin actele noastre de cumpărare economia românească. Trebuie ca și legile să ne susțină! Dar să facem partea noastră de treabă, să cumpărăm românește!

Sursa imagine: https://atlasuldesanatate.ro/

 

Prin crearea unui cont sunteti de acord cu Termenii & Conditiile.